lördag 14 januari 2012

Mer bilder från Västkusten

Det lilla minialbumet till sönernas farfar, skulle man kunna fylla med hur många kort som helst från våra semestrar där. Man hittar alltid något nytt att ta kort på.
Huset står ju högt uppe på en klippa/berg vid havet och här ser man ned mot den lilla hamnen med sjöbodar, sedan går det ut bryggor i vattnet.

På bryggorna kan man ligga och njuta av kluckandet från havet, ligga och titta ned i vattnet som är fullt av liv. Man ser plattfisk, räkor som simmar omkring, krabbor som tittar fram, maneter som flyter förbi. Krabbfiske ägnar vi alla oss åt, stor som liten. Först letar man upp musslar som man öppnar, sedan tar man snöret med en klänypa som man klämmer fast musslan i och sedan ned i havet. På en kort stund har man en eller flera krabbor som nyper sig fast och sedan drar man upp den och sätter krabborna i en hink med vatten. Så kan man hålla på hur länge som helst. När man känner att det är nog för dagen, släpper vi ut krabborna i havet igen. Detta är verkligen tillfälle när man ger näring åt själen.

Nedan för huset ligger också en liten restaurang, ser inte mycket ut för världen men är antagligen en av Sveriges bästa gourmetrestauranger. Man måste alltid boka bord, för det är alltid fullbokat. En dyr restaurang men med en underbart god mat. Bland det bästa man fått smaka på.

Vi hade en roligt stund med fd svärfar och våra ungdomar. Äldste sonen och hans kompis (som båda bor på Malta nu) bjöd på " Dobar dance", uppkallad efter sonen =)

Fortsatte att fylla minialbumet med ett foto, när vi har grillat och äter ute på den enorma altanen och utsikt över havet, vid klart väder så anar man Kosteröarna.

Längst ut på den stora klippan/berget som huset står på, finns en mindre solaltan. En fantastisk utsikt över havet och precis nedanför går en fjord in. Detta är verkligen paradiset.

Det kan ju blåsa häftiga vindar här nere, och denna tall har fått utstå många stormar men står envist kvar.

Detta är nog ett av paradisen på jorden, och det kommer mer bilder sen.

Ha en skön helg alla!

Inga kommentarer: