söndag 18 oktober 2009

Phuket

Detta "gym" fanns på en av Similanöarna. Enkelt men funktionellt. Det är väl så livet ska vara egentligen. Denna Lo blev väldigt enkel men jag gör ju LO´s till killar, så det blir inte mycket blommor och bling :-)

Efter tre dagar på en båt bland Similanöarna, där vi snorklade hela tiden, så landet vi på Phuket sent en kväll. Vi var trötta, åt och drog oss snabbt till sängs. Detta var annadag påsk 2005. Vi hade packat våra ryggsäckar och lagt fram kläder, för vi skulle iväg tidigt nösta morgon med en speedboat. Vi somnade och vaknade av att det bankade på dörren: Vakna!! Tsunami!! Tsunami!!
Gissa om vi nästa dog av förskräckelse. Vi klädde oss och ryckte våra grejor och sprang. Vi var de sista som lämnade semesterbyn, alla andra hade redan stuckit...Vi drog oss upp mot en moske som låg högt på ön, då var vårt gäng splittrat åt olika håll men som tur var hade jag killarna med mig, en vän och hennes dotter. Senare hittade vi varandra och fick låna en bungalow högt upp på ön. Vi sov direkt på klinker golvet flera av oss.
Som tur var kom ingen Tsunami men det var en mycket stor jordbävning ute i havet, tror att det var på 8,9. En av de allra största men mindre än Tsunamijordbävningen vid jultid som var på 9,1.
Såna har tillfällen är man så glad att man har varandra och glädjs åt det lilla.

Blev inte så bra fotat men jag orkar inte gör om det.

Imorgon kväll är det scrapparträff på EFS. Ska bli så kul.

1 kommentar:

Milou sa...

Va härligt att du har kommit igång igen, bara kämpa på om du ska va klar me albumen till jul :D Kanske det blir ett bröllopsalbum sen då?? :P Ha det bra så hörs vi! kram